«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

'Eνας λαβύρινθος για ρεκόρ... Γκίνες!!!!

                                                 [image]

   Όλοι ,έχετε δει στα περιοδικά σχέδια λαβυρίνθων,που ζητείται να βρεθεί μια διαδρομή που θα οδηγεί στην έξοδο. Ο Ελβετός μαθηματικός Euler(1707-1783) είχε ασχοληθεί με τέτοιου είδους προβλήματα  καταγράφοντας μάλιστα μια τεχνική για την επίλυση τους. ( δείτε σχετική ανάρτηση).
  Σε διαδικτυακό δημοσίευμα  στην Wall Street Journal αναφέρεται ότι  ένας Αμερικανός σχεδιαστής τέτοιων λαβυρίνθων από το Πιτσμπουργκ των Η.Π.Α  δημιούργησε ένα "τέρας" .
 Ο  σαρανταδυάχρονος Αμερικανός Joe Wos, στο παρακάτω βίντεο βάζει τις τελευταίες  γραμμές  στον λαβύρινθο μήκους 10 μέτρων  και πλάτους 1.2 μέτρων. Ελπίζει να κερδίσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για το σχεδιασμό  του  μεγαλυτέρου λαβυρίνθου  του κόσμου. Απαραίτητη προϋπόθεση  κάποιος να βρει την λύση. Ο Wos ομολογεί ότι θα είναι πρόβλημα να βρεθεί κάποιος να αφιερώσει 30 με 40 ώρες για να "βρει" την έξοδο  στον λαβύρινθο που σχεδίασε. Στην ερώτηση αν υπάρχει λύση ,απαντάει  ότι είναι σίγουρος "κατά  99.4%."





 Το βιβλίο Γκίνες των ρεκόρ ήδη έχει καταγεγραμμένα 6 ρεκόρ συναφή με λαβυρίνθους κανένα όμως στην κλίμακα που  προσπαθεί να το επιτύχει ο Wos. Αν βρεθεί ο ήρωας που κατορθώσει να βρει την διαδρομή  τότε ο Wos θα μπει στις σελίδες του  βιβλίου των ρεκόρ.


image
Τμήμα του Λαβυρίνθου του Wos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...