«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Σαν σήμερα, το 1955....



   Σαν σήμερα,18 Απριλίου το 1955,πέθανε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν.Μέχρι εκείνη την ημέρα,και επί είκοσι δυο χρόνια, το FBI (Federal Bureau of Investigation),τσέκαρε το τηλέφωνο του, διάβαζε την αλληλογραφία του και ερευνούσε στα σκουπίδια του.


Τον κατασκόπευαν επειδή ήταν…κατάσκοπος της Μόσχας. Έτσι τουλάχιστον έγραφε ο «μικρούλης» φάκελος που του είχε φτιάξει το FBI.Μόλις χίλιες τετρακόσιες σελίδες. Μεταξύ άλλων έγραφε:



«….ότι είχε ανακαλύψει μια φονική ακτίνα, και ένα ρομπότ ικανό να διαβάζει την ανθρωπινή σκέψη,ήταν μέλος,συνεργάτης ή προσκείμενος  σε τριάντα τέσσερα κομμουνιστικά μέτωπα, ανάμεσα στο 1937 και το 1954,και επίτιμος πρόεδρος  τριών κομουνιστικών οργανώσεων…»



  Ένα τέτοιο άτομο με παρόμοια δραστηριότητα, δεν θα γινόταν ποτέ αφοσιωμένος Αμερικανός πολίτης.Δεν τον έσωσε ούτε ο θάνατος του. Συνέχισαν να τον κατασκοπεύουν. Όχι πλέον το FBI αλλά οι συνάδελφοι του, οι επιστήμονες που έκοψαν τον εγκέφαλο του μικρά κομμάτια, τα ανέλυσαν προσπαθώντας να εξηγήσουν την  ιδιοφυία του.

Το αστείο είναι ότι δεν βρήκαν τίποτα.Ο Αϊνστάιν, άλλωστε, είχε ευθαρσώς προειδοποιήσει:



                        «Το μόνο αφύσικο πάνω μου είναι η περιέργεια μου.»

Ο φάκελος έχει πια αποχαρακτηριστεί και μπορείτε να τον βρείτε  στον σύνδεσμο:
https://vault.fbi.gov/Albert%20Einstein


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...